Loading

Dübörög a metoo kampány, gyakorlatilag képtelenség úgy internetet használni, különösen a Facebook-ot, Twittert stb., hogy bele ne fusson az ember. Én eleinte hasznos dolognak gondoltam ezt, és most is az a véleményem, hogy adott esetben meglenne a haszna. Az ilyen ügyekben ugyanis nagyon nagy a látencia, akárcsak a csalási ügyekben, és ugyanazért (az áldozat szégyelli, hogy olyan buta/hiszékeny/naiv volt, hogy áldozattá válhatott, utólag elkerülhetőnek gondolja). Na, mondom, ha híres emberek is beszélnek a zaklatási ügyekről, akkor talán az egyszerű emberek is hamarabb mernek…na nem a Facebookon posztolni 20 év múlva, hanem a rendőrséghez fordulni azonnal.

Optimizmusom akkor ingott meg, mikor azt láttam, hogy nagyon felemásra sikerült ez a kampány…az „úgy láttam mintha a kollégám egyszer a lépcsőn megnézte volna a fenekemet 19 éve amikor még nem lógott” jellegű posztokon nagy össznépi siránkozás, jajjhogymilyenvilágbanélünk, sőt, kiherélnémazilyet (Jóban Rosszban-os, nem tudom milyen nevű színésznő után szabadon), és a többi. Cyber-lincshangulat. Megfeledkezve egyébként arról is, hogy jogrendünk, ezzel pedig civilizációnk egyik alapköve is az, hogy sosem az ártatlanságot, hanem mindig a bűnösséget kell bizonyítani. Nem véletlenül, józan paraszti ésszel belátható, miért. Ha én azt állítom, hogy Te, kedves olvasó, egy mániákus tolvaj vagy, folyton lopkodsz, nem fogod tudni soha bebizonyítani, hogy ez nem igaz. Nekem kéne, hogy az. De a népharag ilyesmivel, hogy bizonyítás meg egyéb úri huncutságok nem törődik. Csak felcsap, ítélkezik, aztán eltűnik a semmibe…

A statisztikai adatok jól mutatják, hogy "a véletlenek furcsa összjátéka folytán" az esetek száma azokban az országokban a legmagasabb, ahol a népességben nagy a nem európai kultúrkörből származó lakosok aránya

A statisztikai adatok jól mutatják, hogy “a véletlenek furcsa összjátéka folytán” az esetek száma azokban az országokban a legmagasabb, ahol a népességben nagy a nem európai kultúrkörből származó lakosok aránya (Forrás: http://ec.europa.eu/eurostat)

Ugyanitt és ugyanekkor az Európán kívüli országokból érkezett migránsok napi szinten zaklatnak nőket, fiatal lányokat. A legtöbb ilyen eset annyira mindennapossá vált, hogy be sem kerül a hírekbe. A kölni szilveszteren történteket is amíg lehetett (csaknem három hétig) titkolni igyekeztek a hatóságok, nem csak felháborító módon mentegetve ezzel az elkövetőket, de konkrétan közveszélyt elhallgatva. A svédországi nemi erőszakok 85%-a „migrációs hátterű”, zömében muszlim elkövetők számlájára írható. Mégsincs ezekről metoo posztok tömege…

A 2015-ös kölni tömeges szexuális zaklatások néhány elkövetője. Nem sokkal több lett meg...

A 2015-ös kölni tömeges szexuális zaklatások néhány elkövetője. Nem sokkal több lett meg…

Hogy lehet ez?

Hiszen ha a posztok a valós arányokat tükröznék, akkor Európa-szerte tömegével jelennének meg a bevándorlók által elkövetett bűnesetek leírásai. Ez mégsem történik meg. Most sem, hogy „kampány” van. az ok nagyon egyszerű: elég arra a dán önkéntes hölgyre gondolnunk, akinek saját kollégái (egy „emberbarát”, „jogvédő” NGO munkatársai) nem engedték, hogy a rendőrséghez forduljon, miután a védenceik megerőszakolták. Nehogy még rossz fényt vessen rájuk.

Vagy gondolhatunk a rotherham-i esetre, ahol 1400, 14 éven aluli kislány vált nemi erőszak áldozatává, amit a hatóságok azért tusoltak el, mert az elkövetők pakisztániak voltak. Így természetesen rasszista, náci meg még ki tudja mi az, aki meg merné nevezni a gyerekeket megerőszakoló emberszerű lényeket.

Ezekben az ügyekben nem hallottunk feminista szervezeteket, pláne nem jogvédőket ágálni. Akkor is csöndben maradnak, amikor szeretett védenceik a nőkről alkotott véleményüket fejtik ki, az ostobábbja a kamerába (azaz hogy a nem-muszlim európai nőket csupán prédának tekintik).

Az Európára támadó horda áldozatainak sikolya nem ütötte meg az utcán nők után füttyögőkre, vagy kolléganőiknek bókoló férfiak „borzalmas tettére” oly’ érzékeny ballib „elit” fülét. Az iszlamizáció első áldozatai a védtelen nők és gyerekek. Mellettük nekünk kell kiállnunk, mert magukért nem tehetik meg a szólásszabadság fellegvárában, az Európai Unióban.

Ezt a cikket helyettük írtam.

Ez az ő #metoo posztjuk.