Loading

Az Identitás Generáció érdeklődve figyelt fel az ún. “Civilsimogató” rendezvény felhívására:

“Az FNB Budapest támogató eseménye a Louder than Bombs idén nem csak a koncertekről fog szólni. Hagyomány teremtő jelleggel indítjuk el és egészítjük ki az esti support bulikat egy napközbeni programokat felölelő eseménnyel, melynek idei témája a ‘Civilek’ lesznek. Elég aktuális a téma, hiszen a sajtóból elég sokat lehet olvasni a különböző vegzálásokról.”

Az FNB ( Food not Bombs) Budapestnél jelentkeztünk a rendezvényre, viszont nem kaptunk lehetőséget, hogy bemutassuk személyesen szerveződésünket, hosszabb és rövidtávú terveinket. Ettől függetlenül szerettünk volna részt venni a rendezvényen és szót kérni, ezért  a budapesti aktivista csoportunk ellátogatott a meghirdetett helyszínre,  ahol a több civil csoport által szervezett rendezvényen csak alig pár embert találtunk. Szabó Bence beszélt csoportunk nevében arról, hogy milyen álságos az a fajta politika, amit civil tevékenység köntösében bújtatva folytatnak egyes szervezetek. Hiszen a társadalom fenntarthatóságát és a valódi szociális igazságosság elérését semmiképpen nem szolgálhatják olyanok, akik másik kultúrából származó tömegek invázióját törvényesítenék (Amnesty International) , vagy éppen a hagyományos család értékét akarják lerombolni (Budapest Pride).

A valódi civil aktivizmusnak valódi tevékenységeken keresztül kell megvalósulnia, ezért elhívtuk az ott megjelent pár embert egy ételosztási akcióra, de nem jött el közülük senki. Mi ennek ellenére a Blaha Lujza téren, valamint az oda vezető úton szendvicseket és alkoholmentes söröket osztottunk a hajléktalanoknak és a rászorulóknak, amit örömmel fogadtak és a járókelők számára is nagyon szimpatikus volt. A jövőben szeretnék az ilyen és más hasonló, társadalmilag fontos akciókat rendszeressé tenni.

Francia barátunk által készített videó:

https://www.youtube.com/watch?v=zWqNjRmxkRc

Rövid, képes beszámoló:

civil1

Szabó Bence felolvassa az Identitás Generáció közleményét.

 

civil2

Civil aktivisták…

 

civil3

… és a szervezők.

 

civil4

Akció előtt nem ártott tudatosítani, kik is vagyunk.

 

civil7

Végül hamar elfogyott az aluljáróban az a néhány ládányi élelmiszer.