Loading

A múlt heti események miatt egy kicsit ugyan késve, de elhoztuk nektek a Mathias Corvinus Collegium migrációs csúcsáról a legfontosabbakat. 2015 óta nem megy el úgy nap, hogy ne hallanánk minden jobboldali szócsőből mérték nélkül a migráció okozta lehetetlen helyzetről. A magyar emberek erről való gondolkodását teljesen leuralta a Soros-migráns-kerítés triumvirátus, ami üdvös, de eddig erről mélyebben aligha volt szó. Persze az átlagembert miért is érdekelné jobban? A nagyobb baj, hogy a magára valamit adó konzervatívokhoz eddig nem szólt senki, nem tárgyalta egy fórum sem (vagy csak marginális elérésűek) a bevándorlással kapcsolatos problémákat mélységében.

Ezért volt üde színfolt a Mathias Corvinus Collegium konferenciája, ahol nem az unalomig ismételt szólamokat hallhattuk, hanem ok-okozati összefüggésben követhette végig a közönség a migránsválság kiváltó okaitól a megoldásig vezető rögös utat. Elsőre egy szokványos kampánykonferenciának ígérkezett (mert ha hivatalosan még nem is, de már javában dübörög az EP-választási láz), de csalódnunk kellett. Az előadók között

afrikai katolikus egyházfők, a moszuli pátriárka, ex-MI6 ügynök, ex-Moszad ügynök, politikai aktivisták, egyetemi előadók és maga Orbán Viktor

miniszterelnököt is hallhattuk, több, prominens kormányzati tisztségviselővel együtt. Első kézből hallhattuk, milyen az afrikai Boko Haram elől bujkálni, vagy a multinacionális, globalista vállalatok által kizsákmányolt területekről elvándorolni, miután azok lakhatatlanná tették a földjeiket. Az ISIS elől futó keresztények sorsát olyanoktól hallottuk, akik az utolsó pillanatban hagyták el otthonaikat, mikor a terror-horda már csak egy sarokra volt a lakásuktól (szó szerint).

Mit hoztunk magunkkal:

Helyben kell segítenünk

A kiinduló országok lakóit kell segítenünk, ez nem is kérdés. De nem úgy, hogy csak pénzt tolunk ezekbe az országokba, mert amíg az ottaniak látják, hogy ahonnan jön pénz, ott még több van, addig a kapott segélyeket felhasználva (amit az aktuális diktátor éppen el nem lop) próbálnak Európába jutni. Infrastrukturális segítség, békefenntartás és közös problémamegoldás hozhatja el a jövőt mindkét félnek. Meg kell akadályoznunk a multinacionális vállalatokat, hogy tovább szipolyozzák Afrikát és Ázsiát és segítenünk kell a helyieknek felvenni a harcot a szélsőséges csoportokkal.

Határvédelem

A magyar kormány – ha némi időbeli késéssel – de felállította a határkerítést, amely azóta is hatásosan állítja meg a zöldhatáron érkező illegális migránsokat. Emellett Olaszország már a tengereit is ellenőrzi, miután a Defend Europe missziónk sikeres volt és azóta tízezres nagyságrenddel csökkent a tengeri halálozások száma. Amíg viszont az 1-es pontban tárgyalt helybeli segítség nem történik meg hatásos módon, addig mindig lesznek olyanok akik életüket kockáztatva akarnak az európai eldorádóba eljutni. A határvédelem a segítséggel együtt működik csak.

A már bent lévő probléma felszámolása

Ha van egységes európai migrációs politika, amelynek végrehajtására némi akarat is mutatkozik, akkor az illegálisan itt tartózkodó bevándorlók hazatoloncolása sem szabad, hogy problémát jelentsen. A remigráció az egyetlen megoldás, miután az integráció bizonyíthatóan megbukott és az európai újbaloldal dogmái megdőltek: migránsokkal nem lehet pótolni a népességfogyást, nem jelentenek munkaerőt és kultúráink, értékrendünk nem egyeztethető össze, így a békés együttélés hosszútávú víziója is csupán illúzió marad.

 

Örömmel fogadtuk, hogy végre volt politikai akarat a bevándorlási válság megismerésére és kezelésére, és arra, hogy Magyarország kezébe vegye az irányítást. Hazánkra és a V4-re kiemelt figyelemmel tekint az egész európai jobboldal, ideje volt, hogy egy ilyen nívós konferenciával utat mutassunk a nyugati elitnek is.