Az Identitás Generáció 2018-ban a legaktívabb magyar mozgalom volt! (Képek és linkek!)

Bátran kijelenthetjük, hogy 2018-ban a kitűzött célt, hogy „a mozgalmat kettesbe kapcsoljuk”, sikeresen teljesítettük. Sőt, azt is kijelenthetjük, hogy a legaktívabb politikai aktivistacsoport mi voltunk a tavalyi évben. Sem az ellenoldalon, sem a jobboldalon nem volt hozzánk hasonlóan aktív szervezet. A pártok osztódással szaporodtak, vagy érdeklődés hiányában megszűntek, mi pedig valós alternatívát alakítottunk ki. Íme, hogy miért merjük ezeket ilyen bátran kijelenteni:

Január

Mihai Tudose, volt román miniszterelnök bejelentette, hogy aki székely zászlót helyez ki az erdélyi középületekre, az a zászló mellett fog lógni. Erre mi válaszul egy saját készítésű 70 négyzetméteres székely zászlót tettünk a Halászbástyára, hogy ezzel is szolidaritást vállaljunk erdélyi testvéreinkkel.

A Huszárok „lóra” kaptak. Vagyis inkább mikrofonra. Minden héten összeülünk, hogy megvitassuk az elmúlt és a következő hetet, ütköztessük a gondolatainkat. Nem volt ez másképp január elején sem, amikor az elkövetkező februári nagy akciósorozatot terveztük, amikor annyira heves viták (és nem veszekedések) alakultak ki, hogy eldöntöttük: ennek a YouTube-on a helye! Össze is ült Márton, Kristóf és Peri és közösségi támogatás segítségével bevásárolták a szükséges felszerelést, hogy nekifoghassanak egy heti rendszerességgel megjelenő, aktuál- és metapolitikai témákat boncoló podcastnek Huszárvágás néven. Annyira sikeres lett a projekt, hogy a szervezet YouTube csatornáján a feliratkozások számát jelentősen megdobta és a német Identitäre Bewegung is elindította hónapokkal később a saját podcast-adását a Huszárvágás sikerén felbuzdulva.

Február

Alig vártuk, hogy elkezdődjön a tavaszi szemeszter az egyetemeken, ugyanis egy jól felépített akciósorozattal készültünk beleékelődni a kultúrbal által leuralt egyetemi életbe. Már a félév megindulása előtt a Huszárok három adáson keresztül építették fel a gender-témát, kezdve ’68-tól, majd a politikai korrektséggel folytatva, végül elérve a gender-studiesig. Az ideológiai és intellektuális megalapozást Periklész egy 21 hivatkozással ellátott véleménycikkel zárta, amire rá jött is az akció. Felmásztunk az ELTE lágymányosi campusának tetejére egy saját készítésű molinóval, amire ez volt írva: Tévedni Genderi Dolog. Az banner pontosan 7:55-kor „omlott” le a homlokzaton, pont amikor az első órára igyekeztek a hallgatók, így a lehető legnagyobb tömeget értünk el már ott helyben az üzenettel, amit csak tetőzött a több tízezres elérés Facebookon. Másnap a tett helyszínére egy infopulttal települtünk ki, szórólapoztunk és beszélgettünk azokkal a hallgatókkal, akiket érdekelt a szervezet és az akciója. A minikampányt azzal zártuk, hogy még azon a héten szerveztünk egy nyílt találkozót, ahol még jobban meg tudtuk ismertetni álláspontunkat az arra fogékonyakkal.

A kormány az év folyamán megszüntette a gender-studies mesterképzést az ELTE-n.

Mi ez, ha nem metapolitikai győzelem?

Március

Tavasszal kezdődött az igazi politikai élet, amiről nem hittük, milyen messzire fog vezetni. Minden azzal kezdődött, hogy az osztrák testvérmozgalom egyik vezetőjét Martin Sellnert és menyasszonyát, az amerikai YouTubert, Brittany Pettibonet 72 órára őrizetbe helyezték miután landolt a gépük Londonban és később Lauren Southernt is élete végéig kitiltották a szigetországból. Nem maradtunk tétlenek és a budapesti brit nagykövetség elé mentünk, hogy egy videóüzenetet címezzünk az angol hatóságoknak és kifejezzük szolidaritásunkat az elnyomott politikai aktivisták iránt.

Április

Választási lázban égett az ország. Április 8. előtt az ellenzék az utolsó gyűléseit tartotta, amikor mi – a híresztelések ellenére mindenféle kormánytámogatás nélkül – úgy gondoltuk, hogy reflektorfénybe kell helyeznünk Karácsony Gergely elsunnyogott mecsetlétesítését, ahol Kovács „Ahmed” a shariát népszerűsítő előadássorozatát tartotta. (Ez a magyar származású imám mindemellett gépfegyverrel pózolt közösségi oldalán.) Az akció keretében megvártuk, míg a pártgyűlésükön utolsóként felszólaló Karácsony a színpadra megy, majd három, arab üzletembernek és két burkás feleségnek öltözött aktivistánk berontott a terembe és megafonon köszönte meg Gerinek az imaházat, hatalmas médiavisszhangot kiváltva.

Itt még messze nem ért véget a hónap, ugyanis

április 13-án Bódi Ábelt, a magyar Identitás Generáció egyik vezetőjét letartóztatták a lutoni repülőtéren,

amikor egy zártkörű konferenciára sietett előadni. 18 órán keresztül tartották fogva, 3 órán keresztül vallatták (itt olvasható a kihallgatási jegyzőkönyv és itt tekinthetitek meg a személyes beszámolóját), majd másnap reggel kiutasították az országból, mert „a brit nemzettel összeegyeztethetetlen elveket vall, mivel ellenzi a kontinens iszlamizációját”. A magyar aktivisták az elfogásról értesülve azonnal reagáltak és Orwell kultikus, 1984 című regényét vitték a budapesti konzulátusra, hogy emlékeztessék az angol kormányt, hogy Orwell regénye egy vészharang, nem pedig egy utasítás amit követni kell.

A kitoloncolás után egy héttel kezdődött a Defend Europe missziósorozatának nagyszabású szárazföldi akciója,

amelynek keretében több, mint 100 európai identitárius aktivista zárta le az Échelle-hágót, hogy felhívja a figyelmet az illegális bevándorlásra, ugyanis ezen a hágón évente több ezer migránst hurcolnak be az úgynevezett „NGO” szervezetek, melyek közül többet Soros György is finanszíroz. Az akció keretében egy jelképes kerítést, valamint elsősegély sátrakat állítottunk fel, és két napon át járőröztek helikopterek és repülők Defend Europe-os címkékkel. A megmozdulás annyira sikeres lett, hogy a francia védelmi miniszter már másnap bejelentette, hogy szigorítja a zöldhatár ellenőrzését. A nemzetközi akció végeztével francia aktivisták még hetekig járőröztek quadokkal és terepjárókkal a környéken és sikerült több tucat illegális bevándorlót a francia csendőrség kezére juttatni. Az akcióról Bódi Ábel készített beszámolót és a Huszárvágásban is szenteltünk egy adást a Defend Europe-nak.

Május

Az egyetemi kampányunk tavaszi akciósorozatát azzal koronáztuk, hogy jelképesen lezártuk az ELTE BTK-t. Habár április 8-án a baloldal csúfosan megbukott, az egyetemeken a kultúrmarxista agymosás még mindig jelentős. Erre hívtuk fel a figyelmet a „Benoist Elmevédelmi Intézet” nevében, mikor kordont tettünk az egyetem főbejárata elé, mivel ott járványként tombol és fertőz a kultúrbaloldal. A jobboldali diákoknak a megjelenésünk előtt senki nem adott hangot, de az elnyomásunknak vége, az Identitás Generáció a szólásszabadság nevében mindig is ki fog állni a konzervatív diákokért.

Május végén került megrendezésre az első Közép-Európai Nyári Egyetemünk, amely névválasztása szándékos: a CEU egyfajta „ellenpólusaként” hoztuk létre identitárius aktivistáknak.

A hosszú hétvégén cseh, német, francia, szlovén és magyar aktivisták tartottak előadásokat

és cseréltek tapasztalatot és erősítettük együtt az európai patrióták együttműködését a lambda égisze alatt.

Június

Hiszünk a szólásszabadságban, hiszünk abban, hogy mindenki elmondhatja a véleményét, még ha nem is értünk vele egyet. Ugyanez sajnos nem mondható el Nyugat-Európáról, a techmultikról és a szólamokban oly’ hangos baloldalról. Júniusban az angol – nem identitárius – iszlamizáció ellenes aktivistát, Tommy Robinsont bebörtönözték, mert az „angol” erőszakoló-bandákról készített filmet. Több hónapon keresztül tartották fogva, Anglia-szerte hatalmas tömegek mentek utcára, még Donald Trump fia is felszólalt ügyében, mire a brit kormány a nemzetközi nyomásnak engedve szabadlábra helyezte. Európa-szerte az Identitás Generáció aktivistái is utcára mentek és nem volt ez másként Budapesten sem, ahol több tucat ember gyűlt össze, hogy szolidaritást vállaljon Tommyval. A tüntetésen Bánsági Andor (volt Tolvajkergető) és Bódi Ábel szólalt fel, aki a beszéde végén jelképesen piros festékkel öntötte le a molinót, hogy „elhozza azon áldozatok vérét” a konzulátushoz, akiknek a halálát a szőnyeg alá söpri a brit kormány.

Júniusban a techmultik is beszálltak a cenzúrába: az Identitás Generáció több, mint tízezer kedvelővel rendelkező Faceboook oldalát, az ezer ember által bekövetett Instagram-fiókját és mindent, amin a lambda (a szervezet szimbóluma) szerepelt, kíméletlenül töröltek és aktivistákat tiltottak le hónapokra a közösségi felületekről. A lambda azóta is tiltott, úgy kezelik, mint a horogkeresztet, holott mi csak az illegális migráció veszélyeire hívjuk fel a figyelmet. Emiatt az embertelen cenzúra miatt más platformokra kényszerültünk, mint például a Telegram. Gyertek és kövessetek minket ott is!

Július

A nándorfehérvári diadal évfordulójára készült el az első magyar identitárius központ,

a Végvár.

Támogatóink segítségével sikerült berendeznünk egy közösségi teret a belvárosban, ahol megtarthatjuk összejöveteleinket és készülhetünk a következő akciókra. A hónap végén elindult az identitárius kontrakultúra egyik projektje, a 100%-ban aktivisták által készített Project 1456 pólógyártó vállalkozásunk.

Augusztus

Nemzetünk 1018. születésnapját egy hatalmas akcióval szerettük volna megünnepelni. Úgy gondoltuk és gondoljuk, hogy kormányunk hintapolitikája nem célravezető és egy „emlékeztetőt” szerettünk volna kitenni nekik. Nem az elszigetelődés hívei vagyunk, hanem a gerinces politizálásé, ezért egy 60 négyzetméteres molinót varrtunk és festettünk, amin Erdogan, Merkel és Putyin neve át volt húzva és legfelül – mint emlékeztető – Szent István neve volt, hogy a helyes utat már az első és szent királyunk kijelölte. Úgy látszik, hogy ez már túlment egy bizonyos ingerküszöbön és amikor nekikezdtünk volna az akció végrehajtásának, a Gellért-hegy tövisbokraiból több, mint 20 rendőr vetődött ránk. A teljes sztorit Periklész visszaemlékezésében olvashatjátok. Ez mutatja, hogy habár nem vagyunk tömegmozgalom, de a véleményünk olyannyira számít, hogy a hatalom így demonstrálja rajtunk az erejét.

Minden év augusztusában kerül megrendezésre Franciaországban a Nemzetközi Identitárius Nyári Egyetem, melyen ahogy tavaly is,

idén is részt vett a magyar Identitás Generáció.

Szeptember

Az ősz végén jelent meg a Sargentini-jelentés, amely sok dologtól mentes volt, de legfőképp objektivitástól, ugyanis Sargentini asszony csak és kizárólag baloldali, liberális és más „jogvédő” szervezeteket kérdezett. Ez még hagyján, de amikor az Európai Parlament meg is szavazta annak hitelességét, akkor utcára mentünk, és a Lövőház utcán végighaladva egy koporsót vittünk az Európai Bizottság budapesti épülete elé.

Szeptemberben elindítottuk a Taverna Pannonia rendezvénysorozatot, amely keretében mindig egy adott témában jártas előadó tart interaktív előadást és beszélgetőestet. Az első alkalmával Bánsági Andor beszélt nekünk a Tolvajkergetők meghurcolásáról és a polgári helytállásról. 2019-ben folytatódik a sorozat!

Szeptemberben 2017-hez hasonlóan ismét részt vettünk az osztrák testvérmozgalom kahlenbergi megemlékezésén.

Október

A Gül Baba türbéjéhez a tüntetést már a nyáron bejelentettük, mert nem gondoljuk, hogy helye van hazánkban a török mészárlást mosdató emlékműnek, amelynek finanszírozását olyan török politikai szervezetek biztosították – a magyar kormány mellett – akik radikális iszlamista imámokat küldenek Európa mecseteibe. Erdogan európai befolyása hatalmas és híveit is arra buzdítja, hogy vállaljanak több gyereket és így foglalják el(!) a kontinenst. A tüntetés, ahogy a visszajelzések is jöttek, nem jutott el a megfelelő számú emberhez, valamint több tényező miatt csúfosan kevesen jöttek el, ezt be kell ismerünk. Puzsér Róbert, aki emiatt mégsem szólalt fel, de megígérte hogy marad, a tüntetés kezdete előtt elsomfordált minden szó nélkül. A hatalmas médiavisszhangot kiváltó esemény fogadtatása vegyes volt, de a mondanivalónk eljutott szinte minden emberhez, így a „foglalkozás elérte célját”. Mi voltunk az egyetlen szervezet, amely felszólalt Erdogan növekvő befolyása ellen hazánkban és Európában. Az akció után az augusztusi molinót kitettük a várra.

A tüntetés nem volt eseménytelen, ugyanis az egyre erősödő szélsőséges baloldali csoportok felvonultak ellenünk, akiket a rendőrök sikeresen tartottak távol tőlünk – szolgálatukat ezúton is köszönjük.

November

Az ősz végén a Huszárvágás kinőtte magát és önálló útra lépett, azaz saját csatornát kapott. Kristóf távozott a szervezetből, de a Huszárvágás szerkesztésében továbbra is aktív marad. Az identitárius indíttatású, majd felfejlődött podcast immár szélesebb palettát ölelhet fel, de a régebbi részeket az Identitás Generáció csatornáján is meghallgathatjátok. Márton, a Huszárvágás „katolikommandósa” és piacpárti szónoka egyúttal a magyar mozgalom egyik vezetője lett, amit egész éves fáradhatatlan kitartásával és aktivizmusával érdemelt ki. Itt is kívánunk neki aktivizmusban gazdag 2019-et!

Novemberben rendeztünk még egy tematikus bulit is

a szimpatizánsainknak és támogatóinknak, úgyhogy már ezért is megéri velünk tartani!

December

Genderrel kezdtük az évet, azzal is zártuk. Vidéken is elkezdtünk terjeszkedni, miután megannyi visszajelzés érkezett a mozgalomhoz, hogy szükség van ránk a nagyobb egyetemi városokban is. Ezen felbuzdulva egy 15×2 méteres, “Gender Embernek Farkasa” feliratú molinót vittünk Szegedre, ahol az egyetemen a gender-studies mint „kutató csoport” fertőzi a magyar hallgatók közösségét. Szeged már régóta „vörös rongyokba” öltözött, a Botka vezetésű városban a jobboldali hangok szinte teljesen el vannak nyomva. Ezt a jeget fogjuk megtörni Szegeden és más nagy egyetemi városunkban is!

Karácsony közeledtével a tavalyi hagyományteremtő módon idén is összefogtunk az egyenruhásainkért: egy nagy csomag adományt küldtünk a Zsaruellátóval a határon, családjuktól távol szolgáló rendőröknek és katonáknak.

Egy ilyen mozgalmas év után, le kell szögeznünk, hogy nem vagyunk tömegmozgalom. Nem is leszünk az. Ezeket az akciókat mind egy maroknyi, de nagyon elszánt fiatal hajtotta végre. A közbeszéd irányításához, a problémák feltárásához és megvilágításához nincs szükség több ezer fős mozgalmakra. Fel kell ismernünk, hogy a jelenkor problémáit „egy lépéssel hátrébbről” kell megoldanunk. Nem véletlen, hogy az igazi baloldal az egyetemekre „hátrált”, hiszen az új generációkban van a jövő, azaz bennünk. Mi fogjuk alakítani hazánk és Európa sorsát, de ahhoz minden problémát a gyökerénél kell megragadni. A pártok a felszínen látszólag egymás torkának esnek, de a konzervatív polgár ideálját egyik sem szolgálja. Minket három dolog vezérel: Hazaszeretet, szabadság és tradíció. Felelősséget kell vállalnunk a jövőnkért és ezt ki más tenné, ha nem Te, és hogy máshogy, ha nem az Identitás Generáció kötelékében?

Köszönjük, hogy támogattatok minket 2018-ban, tartsatok velünk idén is!

 

Comments are closed.