Loading

Enzelfalli reggelre virradt Európában. December 11-én Strasbourgban terrortámadás történt. A több millió beözönlött ember közül valahogy egy ismét úgy találta, hogy a koránra hivatkozva neki ölnie kell.

Ezzel szemben itthon 24 neves és valóban hiteles személy írta alá azt a véleményt, hogy a CSPI (Politikai Iszlám Tanulmányok Központja) miért rossz. Itt le is szögezném, hogy valóban a vulgár-iszlám kutatásnak sok helye nincs és a szakmaiatlanságot is mellőzni kell, ugyanakkor a témában született cikkek meglehetősen Incze Nikoletta személyére koncentrálnak és nem állítanak fel valós alternatívát az iszlámkritikusok számára. Még az általam leginkább kedvelt Mandineren is Szalma György tollából született egy – immár sokadik – iszlám-mosdató írás. Az orientalisztika egy szép és hasznos tudomány, s ezáltal pajzs a mi kezünkben, de ne fordítsuk magunk ellen! Nem arra való ez a tudomány, hogy poros könyvtárak mélyén bogarásszák az iszlám „szent” iratait amíg nem találnak valamit, ami alátámasztja, hogy ez biz’ a béke vallása és az allahakbározó terrorista igazából csak „einzelfall”. Az orientalisztika iszlámmal foglalkozó ága Európa egyik legfőbb bástyája az iszlámmal folytatott harcban.

“Mert ez harc.”

Mert ez harc. Jelenleg nem 1923-ban egy isztambuli kávéház teraszán vitatkozunk hittételekről, hanem a sajátjaink vére folyik nap mint nap Mohamed próféta szavától megeredtetve. Ez az írás egy civil vélemény, nem vagyok kutatója a témának, csak nyitott szemmel járok és azt látom, hogy az iszlám nem képes integrálódni, nem tud együtt élni és minden esetben ahol eléri a kritikus tömeget, ott emberek halálát okozza. Kell nekünk erre ékesebb példa, mint a közel-keleti keresztények sorsa? Meg akarjuk várni amíg mi is kicsi kis falvakba szorulunk a hegyeink közt? Tényleg van még értelme mosdatni és vitatkozni az iszlám békességéről?

Mint minden kritika, ez sem érne javaslat nélkül semmit. Sayfo Omarnak hatalmas tudása van a témát illetően, a polbeatben is nagyon jót beszélgettünk, a többi kutató aki aláírta a CSPI elleni nyilatkozatot is rendkívül nagy tudással rendelkezik, ezért arra kérem őket, hogy próbálják meg Incze Nikolettáékat inkább tudományosan felvértezni, maguk mellé állítani és nem le-karaktergyilkolni. Ha erre már volt törekvés és nem hajlandó egyik fél sem engedni, akkor pedig arra kérem én mint polgár a téma nagyjait, hogy legyenek annak szerepében akik felvértezik Magyarországot és Európát az iszlámmal szemben és ne pedig azok legyenek, akik megoldják páncéljának csatjait.

 

Bódi Ábel