(forrás: Wiki)

Miért nincs vidéken Identitás Generáció?

A szervezet indulásakor ugyan volt egy debreceni csapatunk, de mára a magyar identitárius mozgalom Budapestre koncentrálódott. Érthető, hiszen a főváros ideológiailag mindig is a baloldalt tartotta kívánatosnak. Mi ennek az oka?

Hajdanán a polgárság Pest-Budára koncentrálódott és az ország értelmiségének javarésze is mindig itt jött össze, innen indultak országmegváltó forradalmak és itt születtek nagy ideák a Vígadó, a Pilvax és az Országház háromszögében. A budapesti „felvilágosult” közép- és felsőosztály mindig is vevő volt az éppen divatos hódító ideológiákra. A kulturális élet alakulásában nagy szerepet játszott akkor még az irodalom és más, mára elhalófélben lévő művészet és ezeket egy idő után leuralta az akkor még nem kimondottan baloldali, de a felvilágosodás eszméit kiforgató közeg. A szabadságból egy kifordult liberalizmus, az egyenlőségből marxizmus, a testvériségből pedig az országok romlásához vezető sovinizmus.

“álértelmiségiek irányítják a budapesti közbeszédet”

Budapest a szocializmusban meggyengült és gyermekké lett magyar társadalomban olyan szerepet tölt be, amely talán egyedülálló magyar sajátosság. A vidék jó immunrendszerét rendre Budapestről támadják, ez a város megválasztott egy Demszkyt és a belvárosi kerületek penészes romkocsmáiból itt-ott előbújó álértelmiségiek irányítják a budapesti közbeszédet. Ebbe állunk bele, ez ellen nyújtunk alternatívát a fővárosban és legfőbb célunk visszahozni az egyensúlyt, hogy a jobboldali polgár ne csak megtűrt személye legyen a pesti értelmiségnek, hanem alakítója.

Vidéken a vörös terror évtizedei (szándékosan nem csak a „dicsőséges 133 napot” említem) csak még keményebb ellenállást váltottak ki az emberekből, így amikor a létüket a legkisebb fenyegetés éri, azonnal összezárnak és jó közösségként lépnek fel a betolakodók ellen, legyen az afgán bevándorló, vagy szélsőséges idea. Szép és jó lenne ez a felvetés, de meg is cáfolom rögtön: a vidéki nagyvárosok javarésze romlott vezetésű, a véleményformálók egyértelműen nem-konzervatívak és sokszor a városok és egyetemeik isszák ennek a levét: korrupt HÖK, megbúvó gender-szak, „véletlenül” itt maradó harmadik világbeli cserediákok…

Ezek válaszokat követelnek

Budapest nem a világ. Az áprilisi választások narancssárga vidék-térképe sem az. Az egy hitvány ellenzék és egy részleges, de legalább válaszokat kínáló Fidesz eredménye. De ne feledkezzünk meg, hogy a jövő politikusai ma egyetemisták, akiknek szavazataiban már jelentős részt tudhat magáénak a Momentum, az LMP, vagy más neoliberális és újbaloldali párt. Hogyan alakult ez ki? Sok baloldali párt eladja magát úgy, hogy a jó fizetés az csak akkor lehetséges, ha az ő „ideológiájuk” és klikkjük kerül hatalomra. Párosítják a destruktív ideákat a többezer eurós fizetéshez és ez egy valóban megnyerő hazugság, hisz a később dolgozni vágyó, vagy már munkába állt diákok joggal szeretnének használható mennyiségű pénzt kapni minőségi munkájukért. Csakhogy mindezen ígéretek mellett az apróbetűs részben megkapják majd csomagban a nyugat minden ópiumát: a nemtelen és nyílt társadalmat, a tolerancia hamis lózungjait és ’68 minden örökségét. Ne hagyjuk, hogy a mostanra agyonhasznált fogalmak jelentésüket veszítsék, hiszen ezek létező veszélyek attól függetlenül, hogy óriásplakátok bagatellizálják őket.

A jövő lehet jobb

A jövőt nem szabad odavetni a majdan Fidesz romjain marakodó baloldali eszméknek. Európa ébred, szinte minden nyugati országban a mérsékelt-jobboldali pártok erősödnek, Magyarországon pedig az egyenlőség élharcosai fürdőznek a harcos ellenállóknak kijáró látszólagos mártíromságban és magukkal akarják rántani az apolitikus, vagy még nem kifejlett világnézettel rendelkező fiatal generációt. Ezt vagy hagyjuk, megnyugodva a tévképzetben, hogy ’dejszen úgyis nemzeti kormányunk van, vagy teszünk azért a jövőért, amelyért a legnagyobb felelősség minket terhel.

Ezért van szükség vidéken is Identitás Generációra! Jelentkezz te is és építsétek fel a Végvárakat Budapesten kívül is!

Comments are closed.