Loading

Tevékeny hétvégén van túl az Identitás Generáció csapata. Október 22-én, vasárnap, sikeresen rendeztük meg az első nemzetközi sajtókonferenciánkat. A rendezvényen a francia Génération Identitaire egyik vezetője Jean-David Cattin, az osztrák identitárius mozgalom képviseletében Ingrid Weiss és a magyar Identitás Generáció vezetőségéből Bódi Ábel szóvivő tartott rövid tájékoztatást a mozgalom céljairól, eddig elért eredményeiről. Ezután a sajtó képviselőinek arra is volt lehetőségük, hogy kérdéseket tegyenek fel az adott témákban.

okt1

Jean-David Cattin kiemelte a Defend Europe projekt sikerét, aminek hatására, és a hivatalos szervek feleszmélésével sikerült enyhíteni a migrációs nyomást a Földközi-tengeren, ugyanakkor megelőzni az ott korábban rendszeresen bekövetkező haláleseteket. Ingrid Weiss elmondta, hogy Ausztriában nagyon nagy szükség volt egy ilyen mozgalomra, mert a tömeges migráció hatása a mindennapokban is érezhetővé vált, ugyanakkor arról is beszámolt, hogy az ausztriai választások eredménye is mutatja: az osztrákoknak van igénye a változásra ezen a téren. Bódi Ábel beszélt a magyarországi mozgalomról, ennek keretében ismertette a jelenlegi kampány fő témáját. Szervezetünk helyesli Orbán Viktor azon ötletét, amely szerint a román külső határra kellene védelem, és ebben Magyarország akár segítséget is tud nyújtani, azonban ha ez nem valósul meg, akkor a román-magyar határon kell határkerítést építeni. A keleti határzárra véleményünk szerint azért van szükség, hogy megelőzzük a 2015-ben a szerb-magyar határon bekövetkezett eseményekhez hasonló helyzet kialakulását. Fontos lenne addig elébe menni a problémáknak, amíg nem találjuk ismét kezelhetetlen helyzettel szemben magunkat. Szóvivőnk elmondta azt is, hogy az Identitás Generáció nem párt, nem is tervezi a párttá alakulást, valamint nem is kötődünk semmilyen politikai párthoz. Tevékenységünket az aktivizmuson keresztül annak érdekében fejtjük ki, hogy a közvélemény figyelmét felhívjuk a létező veszélyekre, ne kérdőjelezzék meg az emberek a határkerítés fontosságát és lássák annak végzetes következményeit, ha ebben a kényes helyzetben újra baloldali kormánya lenne az országnak.

Ugyanezen a napon az IG vezetőségének nevében a Zsaruellátóval együtt meglátogattuk a budapesti Honvéd kórházban azt a rendőrt, Timit, aki a tragikus október 9-i buszbalesetben súlyosan megsérült, és jelenleg is ott ápolják. Szervezetünk minden tagja nevében mielőbbi felépülést, teljes gyógyulást kívántunk neki. Aki töltött már hosszú időt kórházban az tudja, milyen fontos ilyenkor a támogatás, szeretet, amit az ember kap. Aki szeretne, a Zsaruellátón keresztül tud neki küldeni képeslapot, vagy üdvözlőkártyát pár kedves szóval (postacím: Boomerang Hostel Kálló István 1054. BP. Bank utca 7. 2/1 Kapucsengő 11.).

Kép: Zsaruellátó

Kép: Zsaruellátó

A keleti határzárral kapcsolatos kampányunk következő lényeges eseménye az október 23-i közterületi jelenlétünk volt. Idén nem terveztünk saját október 23-i ünnepséget, a forradalmi eseményekről mindannyian a saját közösségünkben emlékeztünk meg, ugyanakkor mégis fontosnak tartottuk, hogy ezen a napon személyes kapcsolatba kerüljünk azokkal, akik 1956-ban és 2017-ben is a történelmet írták és írják: a magyar polgárokkal. Ennek érdekében a budapesti nyugati téri aluljáróban állítottuk fel az infopultunkat, szórólapot osztottunk és válaszoltunk a hozzánk fordulók kérdéseire a szervezettel és a konkrét jelenlegi kampánnyal kapcsolatban.

okt5

 

okt3

Számomra ez egy nagyon pozitív élmény volt, az emberek részéről érdeklődést, nyitottságot tapasztaltam. Igyekeztünk minden kérdésre kimerítő választ adni. Terveink szerint lesznek még ehhez hasonló akciók, hiszen személyes kapcsolatot, a nyílt és őszinte beszélgetéseket semmi nem pótolhatja.

okt4