Loading

…akkor mindig elő kell hogy álljanak valami döbbenetes ostobasággal. Ez aktuálisan abban a vádban merül ki, hogy az EU tagállamok „illegálisan” toloncolják vissza a menedékjogra nem jogosultakat Afganisztánba.

Bocsánat, ha ezzel untatnám az olvasót, de megint nem tudok elmenni a szóhasználat mellett, amivel a bevándorlás-párti NGO-k folyamatosan manipulálni igyekeznek a közvéleményt: az EU országok egyébként teljesen törvényes, mind a tagállami, mind a közösségi joggal összhangban végrehajtott visszatoloncolási gyakorlata „illegális”, azaz törvénytelen, míg a határainkat megtámadó, azon erőszakkal vagy szökéssel betörni óhajtó migránsok tette „irreguláris” azaz pusztán szabálytalan. Hát nem, kedves Amnesty. A túlméretes csiperkegomba, az szabálytalan, a határsértés meg törvénytelen, ezt tegyétek majd valamikor helyre a fejetekben.

AZ EU tagállamok 2009. óta kb. tízezer főt toloncoltak vissza Afganisztánba, ebből Németország tavaly 118 főt. Ennek sokszorosa azoknak a száma, akik önként, állami támogatással tértek haza. Utóbbi azt jelenti, hogy a német állam fizet nekik egy nagyobb összeget, ha önként elhagyják az országot, ezzel sok erőforrást takarítanak meg, amit a felkutatásukra, előállításukra stb. kellene fordítani. Elképzelésem sincs, hogy ezt egy emberjogi szervezet hogyan fúrná meg… ilyen minőségében megtiltaná embereknek azt, hogy hazatérjenek a saját hazájukba? Vagy az államnak azt, hogy őket pénzzel támogassa?  Hogyan, milyen alapon?

Az AI azzal támasztja alá az érvelését, miszerint Afganisztán nem biztonságos, tehát oda senkit nem szabadna visszatoloncolni, hogy az országban a tálibok megerősödésével megszaporodtak az öngyilkos merényletek például a fővárosban, Kabulban is. Itt is van egy rossz hírünk: pontosan az AI és a hasonló szervezeteknek „hála”, ez ma már a legtöbb európai országról és fővárosról elmondható. Tehát ha az illegális bevándorlók testi épségét féltjük, akkor sajnos azt kell elmondanunk, hogy nincsenek nagyobb biztonságban Párizsban, Berlinben, Londonban vagy Nizzában sem, mint Kabulban. Ez a rizikófaktor a nagyvárosi élet része London muszlim polgármestere szerint, a migránssimogató NGO-k szerint pedig bűnözők mindenhol vannak. Tehát értetlenül állunk ismét az AI minden logikai alapot nélkülöző, az eddig általa képviselteknek élesen ellentmondó érvelése előtt.

Minden országnak joga van eldönteni, kinek ad menekültstátuszt a kérelmezők közül. Aki pedig ezt nem kapja meg – más jogalapja pedig nincsen arra, hogy az adott országban tartózkodjon – annak el kell hagynia az állam területét. Ez a nemzeti önrendelkezés egy fontos része, amit az AI szeretne sárba tiporni, ha tehetné. Nem teheti, és kezeskedjünk róla, hogy soha ne is legyenek sem ők, sem a hozzájuk hasonló hazaárulók olyan helyzetben, hogy megtehessék!

Végezetül bemutatnék egy videót, amit véletlenül találtam miközben ehhez a cikkhez kerestem anyagot. A felvételen beilleszkedni kívánó, a befogadásért és az ellátásért rendkívül hálás afgánokat láthatunk, amint éppen megköszönik a sok segítséget egy németnek, akinek az adójából mindezt lehetővé tette a szövetségi kormány.

https://www.youtube.com/watch?v=PDpK7mDaiMY

Egy jellemző idézet a felvételből: “Megölünk, ha azt mondod, hogy az iszlám erőszakos!”. Van ehhez mit hozzátenni? Hiszen magáért beszél…