Loading

Az Európai Bizottság szerdai ülését követően jelentették be, hogy javaslatot tesznek egy új, önkéntes áttelepítési programra, amelyben 50 ezer menekült legális elhelyezését oldanák meg, kísérleti jelleggel.

 A „rendkívül sikeres” (a magyar baloldal több pártja szerint nem létező) kvóta szerinti elosztás a nagy érdeklődésre való tekintettel tovább folytatódik. A rendkívüli sikert úgy kell érteni, hogy az elmúlt egy évben csaknem 25%-ban sikerült azt megvalósítani. Szóval értjük, ugye? Ami majdnem negyedrészben elkészül, az hatékony! Ennek fényében, miért volt annak idején botrány az Erzsébet téri gödörből, hiszen negyedrészben ott is kész lett a Nemzeti Színház. Persze ízléstelen párhuzam, de az unió mégis azt sulykolja, hogy a 25%-os teljesítés kimagasló érdem. Az ilyen sikeres projekteket pedig szerintük érdemes folytatni, így jön képbe az önkéntes befogadáson alapuló kvóta, mely újabb elvetélt ösztönzés a befogadás felturbózására. Szinte kiáltanak a további, ehhez hasonló életképes ötletek a beleölendő euró milliárdokért…

Eddig csupán annyi történt, hogy bezúdult a víz a házba, és a többi helyiségbe is átkanalaztak egy jókora adagot, közben teli szájjal szidták azt, aki inkább homokzsákot rakott volna. Most ezt továbbfejlesztik azzal, hogy még a szomszédból is szivattyúznak pár köbmétert, hogy meglegyen a későbbi utánpótlás, de továbbra is megy a „homokzsákellenes kampány”. Az embernek tátva marad a szája ilyen fokú profizmus és problémamegoldó készség láttán!

Ha esetleg ez a rövid allegória önmagában nem lenne elég abszurd, akkor vessünk egy pillantást a hazai közéletre, ahol mindig van egy plusz csavar a dolgokban. Amolyan rendezői változat megy itt nálunk, a honi balliberális oldal és a hozzájuk kötődő sajtó előadásában. Nézzük:

 

2015. 06.18. A migránsok már vígan a balkáni útvonalon tartanak a magyar határ felé. Horváth Csaba(MSZP) éles meglátása erről: „A bevándorlás álprobléma, amit a FIDESZ kreált”

2016.09.27. Pont egy éve. Az Európa Tanács előtt a kvótakérdés, az mszp.hu-n azonban ez áll: „Nincs, és nem is lesz kvóta”. Ugyanez év áprilisában egyébként a 444.hu rendkívüli helyzetfelismerő képességgel azt írta, hogy „Kósa Lajos most is átlát a szitán, akkor is harcol a kvóta ellen, ha már nincs is kvóta”, a Népszava pedig szeptember 20-án, főcímben arról tájékoztat minket, hogy „Kötelező kvóta nincs, és nem is lesz”. Utóbbi kapcsán érdekes, hogy akkor miről volt bírósági döntés nemrég, amin ők teli szájjal örömködtek? No, mindegy. Lépjünk ezen túl.

2017.09.29. Itt tartunk most. A NATO előrejelzése szerint 2020-ig 60 millió migráns indulhat el Afrikából Európába. Vadai Ágnes (DK) szerint ez menekültellenes propaganda. Természetesen a NATO részéről, akik nyilván a kormány bérencei és/vagy neofasiszta gyűlöletkeltő csürhe, és még folytathatnánk…

Összefoglalva, minden eddiginél nagyobb migrációs krízis előszobájában toporgunk, és az EU szoclib fejeseinek továbbra is a kvótával való „kísérletezés” a legjobb ötlete. Nekünk van jobb is: zárjuk le a schengeni határt – legyen az szárazföldi vagy tengeri -, illegálisan senki ne juthasson keresztül. A menekültügyi eljárásokat mindenképpen Európán kívüli biztonságos országokban folytassák le. Vonják vissza azoknak a menekültstátuszát, akiknek a származási országa nincs azon a listán, amely helyekre a külügyminisztérium a saját állampolgárainak nem javasolja az utazást. Ha turistáknak lehet odamenni, akkor bizonyára a „menekülteknek” sem életveszélyes az ottlét.

Amíg az európai baloldal meseszerű ideológiákat hajkurászik, addig minden józan ítélőképességű ellenlábasnak össze kell kovácsolódnia, együtt kell megmutatni a helyes irányt!