Loading

Az Identitás Generáció nemzetközi missziója, a Defend Europe már véget ért a Földközi-tengeren, de a C-Star legénysége már többször is jelezte, hogy számos NGO-nak köze lehet az illegális migráció segítésében. Az ilyen jellegű kijelentések után kapott hideget-meleget a mozgalom, de a tegnapi nap folyamán kiderült, hogy a Defend Europe-nak igaza volt, a civil szervezetek hajóit kapcsolatba lehet hozni az illegális embercsempészettel.

Ahogy megtudhattuk, a Save the Children nevű kormányzattól független szervezet ellen indított vizsgálatot az olasz ügyészség azzal az indokkal, hogy a hajó kapitánya összejátszik az embercsempészekkel. A vád szerint Marco Amato kapitány emberei a tengeren nem mentik az embereket, hanem komoly pénzekért segítik a csempészek működését. Minderről az olasz „mentőhajón” huzamosabb ideig szolgáló biztonsági ember számolt be az ügyészségnek, emellett arról is beszélt, hogy a legénységnek megtiltották az információk kiszivárogtatását. Természetesen a Save The Children tagadja a súlyos állításokat és máris olyan magyarázatokkal vagdalkoznak, hogy csakis szélsőjobboldali erő lehetett, amely alaptalanul akarja őket tönkretenni. A jól bevált „náci-kártya” kijátszása tehát ez alkalommal sem maradt el, de szerencsére a tények beigazolódni látszanak.

Az Identitás Generációt az ilyen események különösen megerősítik az elhivatott munkában Európa szerte, ahol egyre több kétes tevékenységű szervezet bukkan fel. A szomorú, hogy nem tudni egyelőre hány ilyen NGO részegül meg a hatalomtól és fordul az európai identitás ellen..

A Defend Europe célja, hogy fényt derítsen a konkrét okokra, például, hogy a csempészhajók miért csupán kevés üzemanyaggal indulnak célnak, és valaki mindig átveszi még időben a „szállítmányukat”. Egyértelműen nem véletlenekről van szó, egy roppant bonyolult hálózat működik, mely tevékenységét csak aprólékos és kitartó munkával lehet teljesen leleplezni. Az Európa védelmére irányuló mozgalmak nem szélsőséges ideológiákból sarjadnak, erős összefogásra van szükség, mert az igazi harc még csak most kezdődik.