Loading

 

Újabb rést találhat az amúgy is gyengécske európai pajzson a menekültáradat. Noha a magyar kerítések példaértékűen funkcionálnak, ez önmagában kevés, hogy elvegye az Európába igyekvő illegális határátkelők kedvét a bevándorlástól. Sőt, már szokatlan helyekről is jönnek próbálkozások: idén augusztustól az ötödik színültig megtelt hajót fogták el a román hatóságok a Fekete-tengeren – számolt be a Yahoo.com.

Eddig javarészt déli és délnyugati területekről érkeztek a bevándorlók, ezzel szemben most egy hónap leforgása alatt több mint félezer menekült igyekezett bejutni Románia felől Nyugat-Európába, ami jelzésértékű a jövőre nézve. Legutoljára szeptember 13-án fogott a román parti őrség egy csempészhajót, ahol 150 menekült hering módjára préselődött össze.

Az elmúlt két évben szinte teljesen kikerült a migránsok látóteréből ez az útvonal, most viszont úgy tűnik, hogy a délkeleti nyomással újra számolni kell. Nem ritka, hogy az embercsempészek 3 ezer eurót is elkérnek a tenger átszeléséért, ez azonban kevéssé riasztja meg a „módosabb” migránsokat. Annál inkább kell számolniuk a tél közeledtével a Fekete-tenger veszedelmes vizével, valamint a nyugati országok felé haladva a megerősített határokkal, ha Nyugat-Európába tervezik a végállomást. Sokak inkább már Romániában feladják és megpróbálnak letelepedni, mert nem képesek végigcsinálni a teljes utazást, de Temesváron ezekben a pillanatokban is több száz menekült vár indulásra készen arra, hogy a megerősített határok fellazuljanak és folytathassák a vándorlást a potenciális célpontok felé.

Egyelőre Magyarország déli határzára nem terjed ki a romániai területekre, és ha a jövőben a délkeletről érkező vándorlási tendenciák erősödnek, akkor az ottani átkelőhelyekre is kerítés építésével kell válaszolni. Továbbá az Európai Unió válságkezelési stratégiáját is a bukás felé sodorhatja a Fekete-tenger felől érkező váratlan migrációs hullám, ha a múlthoz hasonló, elhibázott döntésekkel kívánják orvosolni a helyzetet.

Újabb ékes példa és egyben felszólítás is az unió vezetőinek, hogy a probléma hónapról hónapra komolyodik és a döntésképtelenség, valamint az ésszerűtlen, empátiától túlcsordult viselkedés nem az európai népek fennmaradását szolgálja. Ideje nekik is belátniuk, hogy a legelhivatottabb bevándorláspártiak sem lehetnek képesek áttéríteni az agresszív iszlám kultúrából érkezőket a felvilágosult európai értékekre. Sőt, pont a Korán tanai vallják az erőszakos térítést üdvös cselekedetnek, így mindenképp nekünk kell aggódnunk, ha a jövőben is biztonságos hazában szeretnénk élni.

A maradandó károk elkerülése miatt alakult az Identitárius Mozgalom, mely egyre jobban terjed Európában és próbál ébresztőt fújni a valós veszélyre érzéketleneknek, valamint felkaroljuk az egészséges nemzeti identitást birtoklókat, akikkel együtt nem hagyjuk, hogy Európa a tömeges bevándorlással érkező iszlamizáció áldozata legyen.

Csatlakozz hozzánk Facebookon: Identitás Generáció