Loading

Ha valaki nem tud az állatokkal bánni, az hogyan nevelhetne normálisan gyereket, illetve hogy illeszkedne be a társadalomba? A párhuzam világos és egyértelmű.
A gyermekek fiatal korukban ki vannak szolgáltatva az őket érő impulzusoknak és környezeti behatásoknak, így valóban jogossá válik a kérdés.  Amikor egy ember bántja az állatait, vajon hogy bánhat egy védtelen gyermekkel, esetleg embertársaival?
Jól láthatjuk szinte napi szinten a híradóban, hogy fővárosunkban (is) mindennapossá vált az erőszak kultúrája. Mentősöket vernek össze, villamosvezetőket támadnak meg, nőket molesztálnak az utcán…
Vajon az az ember, aki agyonveri vagy kínozza a kutyáját mit csinálna az embertársaival, miként tekint a többi élőlényre, mennyire becsüli meg az életet? Nem véletlen, hogy a gyilkosok egy része is gyermekkorában állatokat kínoz, ez mára már köztudott tény.
“Bárki, aki bármely élőlény életét értéktelennek tartja, veszélyes, mert előbb vagy utóbb az emberi életet is értéktelennek fogja tekinteni” – írta Albert Schweitzer teológus, filozófus, Nobel-békedíjas orvos.
Itt az idő, segítenünk kell az állatvédőket, hogy az embereket megtanítsák a helyes bánásmódra, illetve a fiatalok felelősséget tanuljanak, mert bizony az egészséges társadalom működéséhez elengedhetetlen a társadalmi felelősségvállalás is.
A „Szurkolók az állatkínzás ellen” nevű csoport létrejöttét figyelemmel kísérjük, amiben tudunk segítünk nekik, viszont ezúton kérünk benneteket is, hogy kövessétek őket, csatlakozzatok akcióikhoz.
Ismét elmondjuk, hogy mindenki megértse: NEMET MONDUNK AZ ERŐSZAKRA!- ahogyan ebbe a halmazba tartozik a terror és az állatkínzás,  egyik sem társítható az európai értékrendhez, és  mindent meg fogunk tenni, hogy Európa polgárai végre a történelmi örökségeinkhez és kultúránkhoz hasonlóan védhessék környezetüket és egymást egyaránt.