Loading

A rendezvény elején beszédek hangzottak el, a szervezők, a debreceni szurkoló csoport, több állatvédő szervezet, és mi is gazdagítottuk néhány gondolattal a rendezvény mondandóját. Felszólaló aktivistánk beszédében kifejtette, hogy az ember evolúciós felsőbbrendűsége végett felelősséggel tartozik a környezetében lévő állatok iránt, ezért is elfogadhatatlan számunkra, hogy az ilyen és ehhez hasonló esetek büntetlenül maradjanak. A kutyák védik az embert, örömöt hoznak az életünkbe, aki kínozza őket, azt felelősségre kell vonni. Az indulás előtt egy szurkoló epilepsziás rohamot kapott, mentőt kellett hívni, gyorsan oda is értek a mentők, de még a helyszínen visszanyerte eszméletét. Neki mielőbbi felépülést kívánunk.

ncs1)

Három órakor elindult a menet a községházához és a tettes házához. Menet közben a szurkolók jelszavakat skandáltak “börtönbüntetést, börtönbüntetést, letöltendő börtönbüntetést”; “ebbe nem nyugszunk bele, mi ebbe nem nyugszunk bele” valamint elhangzott a “Ria, Ria, Hungária” is.

ncs5

Kis idő múlva megérkeztünk a tettes házához, a helyszínen rendőri kordon várt minket, valamint rendőrsorfal az udvaron. Itt lefektették a földre a transzparenst és arra mécseseket gyújtottak a rendezvényen résztvevők.

ncs3)

Mécsesek Fülöpért

Mécsesek Fülöpért

A menet egy része

A menet egy része

A tömegben hallottuk, hogy az illető teljesen máshol lakik. az illető teljesen máshol lakik. Ezután tovább is indultunk az eredeti lakcímre, ahol volt egy kisebb összetűzés, mert a tettes udvarán volt egy kutya, aki egy egy méternél is kisebb láncra volt kötve egy fához víz és élelem nélkül. A résztvevők közül páran bementek és elengedték a megszabadították láncától a kutyát. Ekkor volt egy kisebb megmozdulás, mert a rendőrök gázt vetettek be, legalábbis hallatszott olyan felkiáltás, hogy “egyből gázt kell bevetni” vagy ehhez hasonló.

ncs6)

Itt a szurkolók skandálták, hogy “visszajövünk, visszajövünk”. Majd a szervezők, mondták, hogy a kutyát el fogják vinni és mindenki megnyugodhat, ezután a menet visszaindult az indulási pontra és mindenki elhagyta a helyszínt. Szeretnénk gratulálni a szervezőknek a sikeres és színvonalas, balhétól mentes rendezvény levezényléséhez, valamint azoknak, akik vették a fáradtságot és eljöttek, hogy részt vegyenek, megmutatva, hogy reszkessen minden állatkínzó. Köszönjük a szervezőknek, hogy részt vehettünk és beszédet mondhattunk.

A Tények tudósítása az eseményről