Loading

Az Identitás Generáció Magyarország nem csupán egy mozgalom, hanem egy nagyon jó közösség is.  Nyilvános rendezvényeink szervezésében, lebonyolításában a legtöbben részt veszünk, ám ezek inkább feladatokat, mintsem kikapcsolódást jelentenek a tagságnak. Ezért igyekszünk minél több olyan szabadidős programot szervezni, ahol együtt lehetünk, az egymástól távol élő tagtársak is megismerhetik egymást, tartalmas és szórakoztató közös időtöltésben vehetnek részt. Mivel szinte az egész országban vannak tagjaink, így adódik a lehetőség, hogy egymás szűkebb pátriájának megismerésével kössük egybe a közös programokat. Így a természeti és történelmi kincseink megismerésén túl egymás megismerésére, hosszabb beszélgetésekre is lehetőség nyílik, amire a szorgos hétköznapokon kevésbé van lehetőség. Egészen más, amikor az egyes projektek megvalósítása érdekében csak röviden felhívjuk egymást, futólag találkozunk vagy üzenetet váltunk, mint amikor együtt tölthetünk egy egész napot!

 

vitanyvar

A Vitányvár a Vértesben, madártávlatból

 

Június 17-én megrendeztük az első túránkat, rövid, ámde nehézkesen megközelíthető helyen. Úti célunk a Vitányvár volt, amely 417 méteres magasságban helyezkedik el.

A túrán budapesti, Komárom-Esztergom megyei , valamint Kelet-Magyarországi csoportunk néhány tagja vett részt. A túra legfőképpen az egymás közötti ismerkedésről szólt, vidám társaságban közelítettük meg a várat, amely tatárjárás után épült és mára csak az omladozó falak maradtak meg, de egy kiváló hely egy kirándulásra…

 

19250239_276016972866939_1861848642_o

Az időjárás erősen szeles, borús volt, ennek ellenére sikeresen feljutottunk a fenséges romokhoz. Csapatunk egy része számára ez valóban csak kis sétának számított, így még egy kis fotózkodáshoz is volt kedvük. A hangulat kiváló volt, mire felértünk, valóban egy csapat lettünk.

19369113_276017232866913_692448615_o

Természetesen a jövőben is tervezünk hasonló programokat az ország különböző részein. Mivel folyamatosan vannak újonnan jelentkező tagjaink, őket is biztatjuk arra, hogy vegyenek részt ezeken. A közösséget nemcsak az együtt elvégzett munka öröme, hanem a közös kikapcsolódás, a közös élmények is építik. Köszönet a tatabányai csoportnak a túra megszervezéséért, lebonyolításáért, és a vendéglátásért!

unnamed (2)