jótékonysági akció

Hajdú-Bihar megyei csoportunk jótékonysági akciót tartott

Az Identitás Generáció Hajdú-Bihar megyei csoportja jótékonysági akciósorozatunk következő állomásaként ételosztást szervezett a debreceni hajléktalanoknak.

December 23-án a debreceni Petőfi téren sétálókat különleges meglepetés várta. Egy nagy asztal mögül aktivistáink szendvicsekkel, mandarinnal és forró teával kedveskedtek a hajléktalanoknak és a szegény sorsúaknak. Csoportunk kiemelten fontos tevékenységi köre a karitatív szféra, különösen a hajléktalanok segítése, hiszen mindannyian láthattuk, milyen körülmények között kell ezen szomorú sorsú embertársainknak tengetni mindennapjaikat a metsző hidegben. Itt a karácsony, Megváltónk születésének szent ünnepe és ilyenkor keresztényi kötelességünknek tartjuk a szeretet gyakorlását, jelen esetben ételosztással. A hetekkel korábban elkezdett szervezés után 23-án reggel már javában gyártottuk a szendvicseket és lázasan folyt a munka, hogy a tervezett fél kettes kezdésre minden kész legyen. A járókelők kicsit bátortalanok voltak, de invitálásunkra sokan boldogan fogadták el kis csomagjainkat.A mosolygós arcokat, olykor eleredő könnyeket látva és az értünk elmondott imákat hallgatva értettük meg igazán, mi az ünnep valódi lényege.

Szeretnénk megköszönni azoknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre az esemény: a Refomix hajléktalanszállónak, ahol mind felszereléssel, mind az ételek elkészítésében való segítséggel nagymértékben megkönnyítették a munkánkat, illetve a Verona Pékségnek, továbbá a Herman és a Vitamin Porta zöldség-gyümölcs üzleteknek a rengeteg alapanyagot, amivel támogatták a sikeres lebonyolítást.

Hamarosan újra jelentkezünk!

English version:

Some of our members in Hajdú-Bihar county as the next step of our charitative actions gave food to homeless people in Debrecen. The event was held in 23rd of December.

Bypassers got sandwiches stuffed with pork pariser and vegetables, warm tea and mandarins. By watching the happy faces, the tears and listening to the prayers told for us we understood the true meaning of Christmas: to share love. We’ll report with more actions soon.

Keep following us!

Képes  beszámoló a helyszínről:

15778336_1741434479516424_1769018420_o

aa15748871_1741434399516432_1905963718_o

Videó beszámoló a helyszínről:

(Forrás: http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/12580_etelosztas_petofi_ter)

Identitás Generáció Magyarország

Tags: No tags

Comments are closed.