Interjú a cseh Identitás Generációval

1. Üdvözöllek! Mióta működik a csehországi Identitás Generáció és milyen indíttatástól vezérelve szerveztétek meg ezt a csoportot?

A csehországi Identitás Generációt 2013-ban alapítottuk. Az elsődleges céljaink között szerepelt, hogy bemutassuk Csehországban az identitarizmus új és friss, lendületes eszméit és hogy az aktivizmus és a politikai tevékenység új formáit hozzuk be. Például: elvetettük az anonimitást, mint ami általános gyakorlat a cseh nacionalista szervezetek között. Emellett az erőszakmentes ugyanakkor közvetlen akciókra koncentrálunk, mint például a menekülttáborok blokádja.

2. Tudnál egy kicsit részletesebben beszélni arról, hogy milyen tevékenységet folytattok, eddig milyen eredményeket értettek el?

Habár az Európára vonatkozó legnagyobb veszélynek a bevándorlást és az iszlamizációt tartjuk, némileg különböző a helyzet Nyugat-Európában és Csehországban, ezért sok tevékenységünk a jótékonysági, a kulturális és társadalmi vonatkozású területen aktívabb. Például a rászoruló (természetesen európai származású) emberek számára karácsonyi segélyezést szervezünk – a célunk nem az állam helyettesítése, hanem hogy példát adjunk az emberek számára, hogy milyen a természetes szolidaritás, összetartozás egy közösségben illetve nemzeten belül.  Fő tevékenységünk az európai és cseh etnokulturális identitás védelme és népszerűsítése, aminek részét képezi általában az EU, az amerikanizáció, iszlamizáció és a bevándorlás elleni küzdelem ahogyan a kulturális marxizmus ellen is. Ahogy említettem, a közvetlen akciókra, és eseményekre központosítunk, de akár workshopokat vagy előadásokat is szervezünk. Azt hiszem, hogy sikeresek vagyunk az emberek tájékoztatásában eszméinkre vonatkozólag és a tömegmédia blokádjának szétzúzásában.

3. Hogyan fogadta a cseh nép, illetve a közvélemény az akcióitokat?

Nagyon jó reakciókat kapunk a nyilvánosság részéről. Azt hiszem ez a cseh társadalom általános hozzáállásából fakad, ami erőteljesen ellenzi a bevándorlást, ahogyan az EU, a NATO tagságot és a globalizmust is egyaránt. Másfelől egy nehézséget jelent, hogy Csehországban túl sok bevándorlásellenes szervezet van és a tagság, vagy az aktivista tevékenység megoszlik ezen szervezetek között.

4. Látsz-e különbséget a nyugat-európai és a kelet-európai identitáriusokra váró kihívások között?

Igen. Ahogy említettem, nekünk Kelet-Európában – Istennek hála! – nincs annyi problémánk a bevándorlással, mert a migránsok nagy része Németországba, Svédországba, Franciaországba, vagy Nagy-Britanniába akar menni. Helyette sokkal nagyobb problémák vannak a szociális szférában, mint a munkanélküliség, alacsony bérek, a nyugdíjrendszer összeomlásának veszélye és még sorolhatnám. Ugyanakkor tudatában kell lennünk , hogy mindannyian felelősek vagyunk Európáért. Együtt kell harcolnunk nyugat-európai barátainkkal az európaiak Európájáért, a közös identitásunkért és a dicsőséges rekonkvisztánkért.

5. Mely más országokban lévő IG szervezetekkel dolgoztok együtt?
Minden európai identitárius szervezettel jó viszonyunk van: Franciaországban, Ausztriában, Németországban, Olaszországban, Szlovéniában, Lengyelországban… és most már Magyarországon is.

6. Mik a jövőbeli terveitek?
Ez egyszerű. El akarjuk terjeszteni az az országunkban az identitárius eszmeiséget és ezért keményen fogunk küzdeni. Ugyanakkor felvilágosító előadásokat is fogunk szervezni szerte Csehországban, amelyek népszerűsíteni fogják mozgalmunkat. A jövőben sem fogunk felhagyni az utcai akciókkal.

7. Nem is olyan régen Budapesten jártál. Mi volt a benyomásod a fővárosról és Magyarországról, végezetül mit üzennél a magyar olvasóknak?

Amikor Budapesten jártam nem hagyhattam ki a lehetőséget, hogy a magyar identitáriusokkal találkozzak. Örülök, hogy láthatom,  az identitárius mozgalom gyarapodását. El kell mondjam, hogy Budapest egy gyönyörű város és sok más európai várossal ellentétben (melyeknek sajnos Prága is a részét képezi) még most is megtartotta európai arculatát. Nem tudom, hogy tudtok-e róla, de a hazámban nagyon népszerűek a magyarok, mert ellent mondtatok a politikai korrektségnek és az EU diktatúrájának. Így a végén szeretnék még pár dolgot  mondani veletek kapcsolatban. Nektek, magyaroknak jelentős történelmetek, történelmi szerepetek van. 1956-ban felkeltetek a hazátok bolsevik megszállása ellen. Tíz évvel ezelőtt ismét felkeltettek a korrupt kormány ellen. Ma az országotok lehet, hogy előőrse lesz az európai öntudat feltámadásának. Kérlek csatlakozzatok az európai identitárius mozgalomhoz – amit Magyarországon az Identitás Generáció képvisel – hogy küzdjetek a globalizmus, multikulturalizmus és liberalizmus ellen, az európai rekonkvisztáért, az országainkért, az európai népek szabadságáért és megmaradásáért. Sokáig éljen a szentséges Európa!

 

Identitás Generáció Magyarország