identitás generáció nyilatkozat

Nyilatkozat

Az Identitás Generáció nyilatkozata az elmúlt időszak magyarországi eseményeivel kapcsolatban

Aktivista csoportunk elítél minden, a magyar rendőrség állományában szolgálatot teljesítők ellen irányuló támadást, legyen az robbantásos merénylet vagy lövöldözés. Szintén elítéljük a civilek és politikai szereplők elleni merényleteket. Ennek okai pedig a következők:

  • Nem tartjuk célravezetőnek, hogy anarchisták és iszlamisták módszereivel érjünk el politikai változásokat Magyarországon. A terror által kikényszerített esetleges politikai eredmények törékenyek és időlegesek. Ráadásul inkább ártalmasak az ilyen akciók a hazafias szervezetek számára, mivel a média, valamint a hazai és a brüsszeli kormányzat kezébe adunk ezzel ütőkártyát. Előbbi a közvélemény előtti diszkriminálásra, utóbbi pedig kemény hatósági intézkedésekre és tiltásokra tudja ezt az ütőkártyát felhasználni. Mi a jelenlegi társadalom átformálását hosszútávon képzeljük el, a célunk érvekkel meggyőzni és a mi oldalunkra állítani az embereket, nem pedig pillanatnyi indulatokkal fokozni az amúgy is feszült helyzetet.
  • Tisztában vagyunk a rendvédelmi szervek vezetésének politikai elköteleződésével. Viszont sajnálatos módon az alacsonyabb beosztásban lévő rendőrök minden ok nélkül különféle politikai csoportok céltáblái. Hol a határ védelmében szolgálatot teljesítőket pocskondiázzák egyes hazai migránsvédők és nemzetközi politikai szereplők, hol magát egy hazafiasnak mondó szervezet vezetője gyilkol meg egy nyomozót. Mi tudjuk jól, hogy a magyar rendőrség sajnos nincs olyan állapotban és szinten (kiképzés, felszerelés, az állomány szűrése, lakosság hozzáállása) ami elvárható lenne ideális esetben, azonban tisztában vagyunk azzal is, hogy a rendőrséggel való együttműködés és sok esetben munkájuk támogatása a társadalom nyugalmának szempontjából fontos a mostani válságos időkben, így mi is ennek pártján állunk.

Identitás Generáció Magyarország